Voorwoord

Warmte

Als trouwe lezer merk je het direct: de Transparant heeft een nieuw jasje. We vernieuwen niet zomaar; elke stap vooruit zetten we met onze cliënten in gedachten, gericht op een betere toekomst.

De wereld rondom onze cliënten vormt de basis voor een gewoon leven. Daarom biedt deze nieuwe Transparant meer inzicht in en voor die wereld. We richten ons nu meer op de mensen die onze bewoners en deelnemers dagbesteding omringen: familie en mentoren.

Voor iedereen die bij De Trans woont of werkt, zijn er platforms vol inspirerende verhalen en nuttige informatie. Denk aan De Kwaak, Transploft (bewonerskranten), onze website en voor onze collega’s Esprianet. Dat blijven we doen. En natuurlijk blijft Transparant zelf ook boeiend en toegankelijk voor iedereen.

Elke uitgave draait voortaan om een thema. Dit keer staat ‘warmte’ centraal. Warmte betekent voor iedereen iets anders: van tuinieren in de zon tot de nabijheid van dierbaren. Deze editie omarmt al die vormen van warmte.

Wij vinden warmte in de verhalen die we voor Transparant mogen ophalen en schrijven.

Zoals het verhaal van Lieneke, die ondanks de spanning toch haar levensfoto’s koos en toelichtte. Of vrijwilligers Eveline en Sandra, die vol vreugde en enthousiasme vertellen. En het ontroerende verhaal van Jeltsje Hieke, verteld door haar moeder Els en zus Jantina, die haar elke dag herinneren.

We hopen dat je in deze vernieuwde Transparant herkenning, begrip, leerzame informatie vindt en net zoveel warmte voelt als wij voor ons vakgebied: de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Warme groet, Redactie Transparant

Transparant magazine is een uitgave van stichting De Trans
voor cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers

colofon


Bekijk vorige uitgaves:
december 2023
juni 2023
december-2022