Zeg ‘t maar

In deze rubriek mogen onze cliënten kwijt wat ze maar willen. 

Lachend aan de naaimachine

Geschreven door Loes en Hennie

Wij zijn Hennie (cliënt) en Loes (vrijwilliger). Sinds september 2023 zijn wij naaivriendinnen. Hennie is 76 jaar en woont in de Bolderbörg op de afdeling begeleid wonen van De Trans in Vlagtwedde. Loes is 63 jaar woont op De Harpel, een buurtschap van Vlagtwedde. Zij was verpleegkundige in de Bolderbörg maar nu met pensioen.

Wij genieten ervan om naar Jan Smit te luisteren, ook al zijn het hits van vroeger, we vinden het leuk. We lachen heel wat af. Loes kan bijvoorbeeld geen ritsen inzetten (mag ze ook niet van Hennie) wat Hennie dan wel weer kan. En Hennie vergeet vaak met naaien om een keeropening open te laten. Laten we het zo zeggen, het tornmesje wordt vaak lachend gebruikt. We hebben op de kerstmarkt in de Bolderbörg gestaan met de genaaide spulletjes.

Op 19 juni staan we op de zomerfair van de Gasterij in Smeerling. Van oude spijkerbroeken en lappen hebben we telefoonhoesjes, kussens, duurzame vlaggen en tassen gemaakt. We zijn niet alleen maar druk aan het werk we praten ook veel over van alles en nog wat. We delen lief en leed. Ook hebben we muffins gebakken, die waren zo op! Maar we hebben pas weer tijd om te bakken na de zomerfair.

Met Pasen hadden we voor alle 19 cliënten van de afdeling een paashaas en bestekhoes genaaid. Vijf mensen van de begeleiding hebben al een handige werkschort om de piepers en andere dingen in op te bergen. Verder hebben we nog een aantal opdrachten voor schorten en tassen staan. Over drie weken is Hennie jarig. Ze gaat dit bij haar zoon vieren, ze verheugt zich erop.

Woon je bij De Trans of werk je bij één van onze werk en dagbestedingen? Wil jij hier ook iets kwijt? Leuke foto’s, je favoriete muziek, een leuk verhaal of een mooie mop. Alles wat je maar kan bedenken of waar je trots op bent mag je hier delen. Stuur het naar communicatie@detrans.nl.  

Transparant magazine is een uitgave van stichting De Trans
voor cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers

colofon


Bekijk vorige uitgaves:
december 2023
juni 2023
december-2022