Zorg voor de toekomst

We werken aan toekomstbestendige zorg. In deze rubriek laten we zien hoe wij dit bij De Trans aanpakken.

Specialbeds
verlichten het werk

Als organisatie is het belangrijk in ontwikkeling te blijven. Dat houdt in dat we ook zoeken naar manieren waarop onze collega’s makkelijker hun werk kunnen doen. Daarom is De Trans een proef gestart met innovatieve bedden via Specialbeds. Een oplossing waarvan zowel onze collega’s als begeleiders kunnen profiteren.

Wat betekenen deze bedden voor onze begeleiders?

Minder Fysieke Belasting: 

Deze bedden zijn ontworpen om het werk in de zorg te verlichten. Denk aan het tillen en draaien van cliënten. Dankzij de speciale bedden hoeven collega’s minder zwaar werk zelf doen.

Meer Comfort: 

Er zijn verschillende soorten bedden. Denk aan zaken als rolassistentie waardoor je cliënten makkelijk kunt draaien/verplaatsen. Of een bed met een zitfunctie en een bijna sta-functie. Zo kunnen zij cliënten nog beter ondersteunen.

Hoe werkt de pilot?

Er zijn twee woningen geselecteerd voor deze pilot:

  • Broeder Quirinuslaan 1-3 in Nooitgedacht
  • Leeuwerikenveld 13 in Emmen

Eind maart kwamen de experts van Specialbeds naar deze locaties, zodat begeleiders deze twee bedden konden uitproberen. Ze werden eerst in Emmen en Nooitgedacht geplaatst. Zij konden in de woonkamer of in de bus aan de slag met de bedden om te ervaren hoe ze werken.

Enthousiaste reacties

We zijn blij te zien dat onze begeleiders grotendeels enthousiast zijn. Zij ervaarden hoe deze bedden het werk verlichten. Tegelijkertijd waren er ook nog vragen. Past zo’n bed wel goed bij onze bewoners?

Wat nu?

Stichting De Trans heeft een aantal van deze bedden gehuurd om te testen of ze goed bevallen voor zowel collega’s als bewoners. Als dit positief uitpakt, kijken we hoe we dit verder kunnen uitrollen. We stemmen de behoefte van medewerkers en bewoners af. Zo maken we het werk voor hen én het leven van onze bewoners nóg beter.

Transparant magazine is een uitgave van stichting De Trans
voor cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers

colofon


Bekijk vorige uitgaves:
december 2023
juni 2023
december-2022