Prikbord

Bedrijvenparade

De Roldermarkt feestweek was geslaagd voor De Trans! Met de Bedrijvenparade op 9 september waren we goed zichtbaar. We reden in een mooi versierde wagen en met vrolijk versierde fietsen mee. Het was een gezellige optocht!

Open Bedrijven Dag Drenthe locatie 291

Op zaterdag 4 november opende De Trans locatie 291 haar deuren voor het publiek. Bezoekers konden kennismaken met de cliënten en medewerkers van Artterra, De Nerf, en BW Copy. Zij lieten zien hoe zij met veel plezier en vakmanschap mooie producten maken van klei en hout en hoe drukwerk wordt gemaakt. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers werd er volop gepraat en gelachen. Het was een geslaagde dag!

Duo-driewielfietsroute in Nooitgedacht

Tijdens de Nationale Sportweek 2023 werd op vrijdagochtend 22 september de duo-driewielfietsroute in Nooitgedacht officieel geopend door burgemeester Anno Wietze Hiemstra. Samen met wethouder Kiena ten Brink fietste de burgemeester een gezellig rondje met cliënten van De Trans door de wijk. Deze obstakelvrije route is rustig en breed en is dus zeer geschikt voor duo- en driewielfietsen. Een mooi initiatief bedacht door vrijwilliger Klaas Postma in opdracht van de gemeente Aa en Hunze.

Wierd Lesman woont 50 jaar bij De Trans
Week van de voeding

Rolder Trans Feestdag

Op maandag 11 september was het dan zover: De Rolder Trans Feestdag! Na de speech van zorgmanager Mark van Mossel opende de burgemeester van Aa en Hunze, Anno Wietze Hiemstra, het feest. Er waren veel leuke activiteiten, zoals een schminkster, een verkleedkraam, springkussen en een ballonkunstenaar. Zanger Koos Darwinkel zorgde voor een muzikaal spektakel. Bekende hits kwamen voorbij, waarmee hij iedereen aan het dansen kreeg of uit volle borst liet meezingen! Rusten kon op de vele banken of bij de tent met klankschalen. De Trans is erg dankbaar voor alle collega’s, vrijwilligers en sponsoren die deze mooie dag mogelijk maakten. 

Nieuwe groep KDC: De Krab

Vanaf 4 september 2023 heeft De Trans Kind en Jeugd er een nieuwe groep bij: De Krab! Je kunt de groep vinden aan het Vinkenveld in Emmen. Op deze locatie zitten ook de tienergroepen De Zeilboot en De Strandjutters. De Krab helpt kinderen die moeite hebben met leren of die andere problemen hebben. Wanneer kinderen wat ouder worden maar nog niet volwassen zijn, lopen ze tegen nieuwe problemen aan. De Krab biedt ondersteuning bij die ontwikkeling.

Wie heeft de zwaarste pompoen gekweekt? 

Bij Het Tuinhuis deden veel mensen mee aan de reuzenpompoenkweek­wedstrijd. Ze verzorgden hun pompoenen heel goed. Sommige pompoenen waren zelfs beveiligd. Tinus Smit won de eerste prijs met een pompoen van 38,5 kilo. De Drukkerij probeerde vals te spelen door hun pompoen te vullen met stenen. Dat was heel grappig. Wil jij ook meedoen volgend jaar? Koop dan een pompoenplantje op de Plantjesmarkt in mei. 

Meer weten?
Mail of bel naar Het Tuinhuis via tuinhuis@detrans.nl of bel naar 06 57 11 44 94.

Wierd Lesman woont 50 jaar bij De Trans

 Op de Rolder Bedrijvenparade waren vrolijke fietsen.

  Er was een open dag.

 De burgemeester opende een fietsroute.

  Op 11 september was de Rolder Trans Feestdag.

 Het KDC heeft een nieuwe groep: De Krab.

 Er was een pompoenwedstrijd.